Special Roof Shape In Zurich. Overlooking the Stunning panoramic Area.

Special Roof Shape In Zurich. Overlooking the Stunning panoramic Area.

Special Roof Shape In Zurich. Overlooking the Stunning panoramic Area.

Special Roof Shape In Zurich | Overlooking the Stunning panoramic Area. | Andreas Fuhrimann Gabrielle Hächler Architects ETH BSA SIA AG

Before making the choice to make a brand new home, the owners had lived in a very small existing gabled house for 25 years, situated within the very talked-about dominion along the Trottenstrasse in Zürich-Wipkingen. FIND ON INSTAGRAM

Special Roof Shape In Zurich. Overlooking the Stunning panoramic Area.

Knowing that a 7 story high home was visiting be built not far away and so the character of the world would change dramatically it absolutely was obvious for the owners to create use of true and build their new house at the identical time so as to not be crushed by the new building’s dimensions. ROOF GARDEN TAIPEI

Special Roof Shape In Zurich. Overlooking the Stunning panoramic Area.

Andreas Fuhrimann Gabrielle Hächler Architects ETH BSA SIA AG. The new volume of the Special Roof Shape In Zurich should be as high as possible to create sure that the breathtaking view is ideally captured from the upper floors. The architects’ task was to develop a harmonic and sculptural volume by exploiting the building regulations (distance between buildings, bay windows, offset of roof fascia) and applying them in a very way that laymen wouldn’t recognize them in and of itself. READ BARCELONA SHAPED TIMBER

Special Roof Shape In Zurich. Overlooking the Stunning panoramic Area.

The method of exploiting and making it invisible led to a fancy structure which through its materials experiences a classic division into three parts – a concrete base, two masoned middle floors, and yet again a concrete built attic floor which takes up the area’s predominant way of building with gables by wiggling with roof slopes and pitches.

Special Roof Shape In Zurich. Overlooking the Stunning panoramic Area.

Special Roof Shape In Zurich. Base and attic which are made up of cast-in-place concrete exploit the concrete’s plastic potential. Two cuts within the base floor create a covered entrance towards the Trottenstrasse and sheltered seats for the granny flat towards the garden with a well. during this way, the concrete base elegantly carries the calm masoned middle part which does with no projections or offsets and corresponds to the most possible footprint. The attic with its different slopes and therefore the integrated terrace forms a hat-like finish and embraces the masonry along with the bottom. In contrast to the 2 crystalline concrete floors, the center part appears soft and textile because of the welling mortar. LIKE THE WINE? READ THIS!

Andreas Fuhrimann Gabrielle Hächler Architects ETH BSA SIA AG

In the Special Roof Shape In Zurich, a sculptural staircase connects the 2 middle floors, the attic floor, and therefore the additional roof terrace to an interior sequence of rooms. Situated at the very top is that the spatial highlight of the building – the generous in-eat kitchen whose room heights are characterized by the special roof shape and which is overlooking the economic area of Zurich, the lake, and also the Alps. A panoramic corner window frames the stunning take for a painting. READ ABOUT GREEN PAINTED BRICKS

Andreas Fuhrimann Gabrielle Hächler Architects ETH BSA SIA AG

The materialization is kept ‚brut‘ throughout the full building. However, the bottom and attic floor of the Special Roof Shape In Zurich are insulated from within to form a snug and comfy atmosphere. The masoned middle part is formed of double-layer brick walls with in-between insulation. The mortar on the skin was deliberately not removed to lend the wall a textile expression and to form the craftsmanship visible. this can be a treat the striving for perfection and also the dematerialization of surfaces in contemporary aesthetics. MORE CONCRETE

Andreas Fuhrimann Gabrielle Hächler Architects ETH BSA SIA AG

On the within, the mortar is in fact removed but the walls remain without plaster and show their decorative quality. By using the particular back of the brick because of the visible side, the traces of the storage on a perforated plate are shown and accustomed to create a wallpaper-like look. CLUBHOUSE

Andreas Fuhrimann Gabrielle Hächler Architects ETH BSA SIA AG
Andreas Fuhrimann Gabrielle Hächler Architects ETH BSA SIA AG.

Elegant wood/metal windows are contrasting the raw brick with their fine design both in and out of doors – in Zurich panoramic Area -. The mix creates an exquisite architectural expression that changes between being down-to-earth and lavish. In summer the hinged windows and also the hinged fabric blinds give the building a lightweight and playful appearance. All of this was only possible due to owners with an affinity for art, design, and architecture who can identify themselves with the building and who appreciate a studio-like atmosphere.

special Roof Shape In Zurich. Overlooking the Stunning panoramic Area.

Andreas Fuhrimann Gabrielle Hächler Architects ETH BSA SIA AG.

Special Roof Shape In Zurich panoramic Area FIND THEM

Location:                                  Zurich, Switzerland

Client:                                      Daniel Alder
Planners:                                 Schnetzer Puskas Ingenieure

Construction:                         2018
Area:                                       525 m2
Project Leader:                       Nicole Wallimann, Christine Bickel
Photographer:                        Valentin Jeck