Seattle Cannabis Shop Design

Seattle Cannabis Shop Design

Seattle Cannabis Shop Design with Dockside Cannabis 

When Dockside sought to expand into a rapidly changing neighborhood, the challenge was Seattle Cannabis Shop Design,  how to define the brand experience within a growing and shifting cannabis marketplace.

The Graham Baba Architects team designed a bright and airy cannabis shop design with an interior that puts a focus on a relaxed shopping experience. Located in the Bollard neighborhood in Seattle, Washington, this new shop marks the latest expansion of Dockside Cannabis in the city.

To design the store, Graham Baba Architects created a thoughtful concept that perfectly represents the evolving cannabis market.  Tranquil and bright, the space is also focused on providing customers a laid-back experience along with educational resources. The team used an existing, previously bland one-story building, keeping the height and footprint of the structure intact. Covered with dark metal siding and a matching roof, the shop has an understated presence in the otherwise busy area. A wood trellis and a deck make the entrance to the entrance more inviting while providing the perfect spot for events and outdoor gatherings.

Seattle Cannabis Shop Design
Seattle Cannabis Shop Design

Seattle Cannabis Shop Design

Seattle Cannabis Shop Design
Seattle Cannabis Shop Design

When fully closed, these tall, vertical cabinets resemble a wood-paneled wall and serve as a simple backdrop for the sales counter.

This approach fosters a comfortable and informative conversation with staff by removing the pressure to quickly decide and make a purchase while other customers are waiting in line. Express purchases, ordered online in advance, can be quickly picked up at a table located just inside the entry. Medical consultations take place at a small desk tucked into a private corner removed from the main sales space.

By eliminating the clutter and the bottleneck of a traditional cannabis shop sales counter, customers can enjoy a personalized, leisurely browsing experience in a tranquil, visually calming environment.

Credits: Graham Architects Project Team: Brett Baba | Noreen Shinohara | Francesco Borghesi.  Design Studio Mag Powered by FURRINA Design Studio.

×