Municipal Administration Pontevedra Adaptation

Photography: Iván Casal Nieto | The Architects: Nan Arquitectos | Due to the health crisis caused by covid-19, the municipal government decided to Promote Municipal Administration Pontevedra Adaptation facilities to the new situation. In this context, the aim was to guarantee the safety of both workers and users who access the facilities. In this sense, we worked to offer solutions that minimized the impact of the virus during the procedures that are carried out in the city council.

With this Municipal Administration Pontevedra Adaptation, Nan Arquitectos looked for different design and technical options. For instance, we incorporated forced ventilation to promote air renewal. To do this, we created a false metal ceiling where we located the ventilation and air conditioning installations.
We also tried to use easy-to-clean materials as well as elements with no ornamentation to make maintenance easier. The materials used also seek to offer comfort to the users. In this way, acoustic attenuators have been used in the ceiling in order to minimize reverberation.

Municipal Administration Pontevedra Adaptation to guarantee the safety - Nan Arquitectos, Spain. Photography: Iván Casal Nieto

Nan Arquitectos optimized transit areas and spaces for Municipal Administration Pontevedra Adaptation in which the safety distance is guaranteed. Nan Arquitectos separated the transit areas from the stay areas creating a new entrance and booths that act as filters to receive people. Thus, there is an entrance area that can be accessed by appointment and which is located in the registration area. And there is another transit entrance to the municipal offices located on the upper floors of the building. In the citizen service areas, we tried to make users stand in opposite directions to avoid contagion risks. Photography: Iván Casal Nieto

Municipal Administration Pontevedra Adaptation to guarantee the safety - Nan Arquitectos, Spain. Photography: Iván Casal Nieto


The Architects have also created workspaces or boxes where workers are completely protected by screens while they are seated. We also installed two lines of boxes where workers can communicate with each other as well as serve the citizens. Regarding the concept, the basic idea was to create a series of boxes with different functions: work boxes, cabins, and a roof with different height levels that seem to recreate open boxes and visually seem to be supported by two large concrete pillars. Photography: Iván Casal Nieto:

Municipal Administration Pontevedra Adaptation to guarantee the safety - Nan Arquitectos, Spain. Photography: Iván Casal Nieto

The space itself is a large box that is accessed through a ramp or stairs at both entrances. In short, it is a game of boxes that dialogue with each other and that are juxtaposed in order to create different environments that help us to promote transit and separation spaces for Municipal Administration Pontevedra Adaptation.


Nan Arquitectos incorporated cold and neutral materials to give the project a technological image. At the same time, Nan Arquitectos have also used wood to balance this effect and give warmth to environments such as work boxes or waiting rooms.

Design: NAN Arquitectos (www.nanarquitectos.com)
Team: Alberto F. Reiriz, Vicente Pillado, Sofía Agulló, Jose Luis Paulos, Juan Carlos Viñayo, Ángel Velando, Sandra Valverde, Luis Ángel Fernandez.

Area: 530 square meters
Photography: Iván Casal Nieto (www.ivancasalnieto.com)

batangas forest city1980 househouse in Mallorcaaluminum house textured concrete

×