Laurent Troost Architectures Tropical Shed

Laurent Troost Architectures – Tropical Shed

Photographer: Joana França

  • Laurent Troost Architectures
  • Laurent Troost Architectures
  • Laurent Troost Architectures
  • Laurent Troost Architectures
  • Laurent Troost Architectures
  • Tropical Shed
  • Tropical Shed
  • Tropical Shed
  • Tropical Shed
  • Tropical Shed

Laurent Troost Architectures – Tropical Shed | DSM 2022 AWARDS

Name and Surname of the entrant: Laurent Troost Architectures

Company / Studio / Organisation – entrant: Laurent Troost Architectures – T F Serviços de administração LTDA

Address: Av Ephigenio Salles, 1299, Box 254
City: Manaus, Amazonas
ZIP: 69.060-020 Aleixo
Email: laurenttroost@gmail.com
Country: Brazil

DATA ABOUT THE PROJECT
Name of the project: TROPICAL SHED
Category: LANDSCAPE ARCHITECTURE
Architects/authors (names of architects and/or studio): Laurent Troost / Hana Eto Gall

Architecture team: Laurent Troost, Ingrid Maranhão, Raquel Brasil

Landscape Design: Hana Eto Gall, Laurent Troost

Structure: Daniel Adolfs

Technical Engineer: Rafaela Lima

Construction: Helena Rabello, Daniel Herzson


Client: Muiraquitã Arqueologia LTDA
Photographer: Joana França
Location (City, country): Amazon, Brazil
Year of completion: 2021
Total area (m2): 100m2
Site area (m2): 151,25m2

Description of the project

Laurent Troost Architectures, Tropical Shed – Located in a famous industrial district of the city of Manaus, characterized by row houses and warehouses of all kinds, this project of an archeology office together with a leisure area is a reinterpretation of the industrial typology to create a manifesto of the necessary rapprochement between Urban and Nature, especially within the capital of the TROPICAL Amazon. The reinterpretation of the industrial typology was achieved by a sequence of three-dimensional entrances, made of smooth rebars, serving as guides for the growth of several species of vines that, when growing rapidly, define a double-height space, a “shed”, and, at the same time, shade the leisure area and the office, creating a tropical, airy and refreshing microclimate.

VISIT INSTAGRAM | César Machado Moreira Arquitectura – Casa na Gateira

×