NORTHERN CORFU VILLAS

NORTHERN CORFU VILLAS

A Countryside Residence in the northern part of Corfu

NORTHERN CORFU VILLAS – This countryside residence in the northern part of Corfu, the building is located in the extensive olive grove of the area, close to the sea. The plot is elongated, widened in its first, highest part, close to the road and therefore at its entrance, where the house is located. WATCH ON INSTAGRAM

A Countryside Residence in the northern part of Corfu

The shape of the plot of Countryside Residence of northern Corfu, and the opening to the view of the olive groveled to its almost inevitable placement in this widened part of it. READ THE TEXTURED GAME OF THE CONCRETE

A Countryside Residence in the northern part of Corfu

The architectural idea for the composition of a complex of buildings, on Countryside Residence of northern Corfu, starting from the archetypal structure of barn houses, with main and auxiliary buildings around an enclosed courtyard, high walls, combined with morphological elements of Corfu stems from the intention to design a house expressing the genius loci. KOREAN MONUMENTS

NORTHERN CORFU VILLAS

The complex consists of the main stone main building of double height, with a gabled roof, which includes the living room, the open kitchen, and the dining area. A two-story building, which includes bedrooms, and an independent ground floor building that houses the hostel. READ JEAN MOULIN ARTIST

The relation between the three buildings is defined by the orthogonal placement of the two; the building of the rooms, and the center with the living spaces connected by an entrance corridor, while the guest room is rotated for reasons of privacy. This displacement leaves α passage through the back, enclosed courtyard to the outdoor areas in front of the house, and the pool.

NORTHERN CORFU VILLAS

Countryside Residence of northern Corfu,

The backyard is essentially the core of the house, through which the outdoor parking and entrance are accessible and a pergola offers a protected area for outdoor cooking and dining. Alongside Countryside Residence of northern Corfu, the long facade of the complex, an elongated radiant swimming pool is placed, painted in a sub-green tone. The materials used are the stone in the building and the flooring, the colored plaster, the wooden roof, the paneled wooden frames, and a mosaic floor with tiles in the colors of the earth.  READ DSM 2021 NOMINEE

NORTHERN CORFU VILLAS
countryside house corfu

Countryside House CorfuNORTHERN CORFU VILLAS

Title: Barn House
Design: Urban Soul Project
Location: Corfu, Greece
Project Year: 2021
Photographer: Kimberley Powell

×