PAULO MARTINS
atelier de arquitetura Paulo Martins
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio
atelier de arquitetura Paulo Martins
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio
Casa Beira Mar
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio
Casa Beira Mar
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio
paulo martins
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio
paulo martins arquitectura
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio
BEIRA MAR HOUSE
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio
BEIRA_MAR_HOUSE
Casa Beira Mar em Aveiro do atelier de arquitetura Paulo Martins Arquitecto com fotografia de arquitetura Ivo Tavares Studio

Name of the project: Beira Mar House
Category: Architecture
Architects/authors (names of architects and/or studio): Paulo Martins
suppliers – companies):
Photographer: Ivo Tavares
Location (City, country): Aveiro, Portugal
Year of completion:2018
Total area (m2): 131 m2
Site area (m2): 107,1 m2
Description of the project


Beira Mar House in Aveiro, Portugal is located in one of the most typical and established neighborhoods of Aveiro (called Beira Mar). This residence is the result of a passionate and challenging reform, a reform which intends to return to the city and to its users a lifestyle that is free and in contact with outdoor spaces, with the sound of seagulls and the smell of the breeze, the color of the sky and the green of the vegetation.
Beira Mar House in Aveiro, Portugal, Built on a plot of land measuring 30 meters long and 2.5 meters wide, formally establishes itself as a habitable corridor, which, from the moment of entry, is filled with moments of darkness, light, surprise, discovery, compression and, lastly, release… the backyard patio!
With sober and elemental materials, basic and essential functions are covered in concrete, such as the floor we tread and the space which houses the bathrooms and service area. Beira Mar House in Aveiro, Portugal: The building has been covered and protected with plasterboard painted dark green, rigorously shielded for its new and invigorated life cycle. While on the one hand, we want a dark and intimate environment inside, by conceptual and practical contrast, the exterior of Beira Mar House in Aveiro, Portugal is white, a purposefully reflective surface which floods the house with light, sometimes diffuse and soft, sometimes direct and intense, as the reflection of the various moods of those who live there. Relative to design, all social functions have been planned to take place on the ground floor, in direct contact with the house’s backyard patio, while the upper floor is reserved for both bedrooms and a solarium, visually protected from unwanted eyes by a plant curtain. This house was designed to be lived in and experienced in the privacy and freshness of the exterior, in tune with the past and with a deep respect for the future.

PAULO MARTINS | MORE | 2022 AWARDS | AWARDS | WEBSITE |

×